Capaz software

Betragt nedenstående som en lyn vejledning, for mere instruktion se i din instruktionsbog som følger med vægten.

graf-1

Der findes to ikoner på dit skrivebord – du skal kun bruge det ene graf-2 . Det andet er til opsætning af vægten, og den kommer vi forhåbentligt aldrig til at bruge. Klik på ikonet.

Så kommer du ind i programmet som administrerer og downloader dine vejninger. Afhængigt af opsætningen, så kan du også se andre vægte som er tilknyttet DBF’s projekt.

Siden er simpel. Se grafikken.

  • A: 8 stadevægte er tilsluttet
  • B: Vægtens navn. Dette er en angivelse du selv skal lave. Mere herom senere.
  • C: Vægtens Capaz-ID nummer.
  • D: Pilene giver dig mulighed for at bladre imellem de forskellige vægte.
  • E: Angiver at regnmåler mangler.
  • F. Viser at batteriet er OK og at ladningen pt. er 12,6. Hvis batteriet skal lades op, vil teksten stå med rødt og blinke. Batteriet må ikke kommer under 10,8 V, så tager det skade. Kommer spændingen under 11,8 vil batteriet begynde at aflade forholdsvis hurtigt.
  • G: graf-3Dette ikon aktivere at dine vejedata bliver hentet ned fra den postkasse som vægten sender til i Tyskland. Bemærk at dine vægte er indstillet således at din pc henter en kopi af alle
    vejninger. Således har vi alle adgang til vejningerne. Dagens vejninger kan downloades efter kl. 22.15 hver aften. Ved ekstremt dårlige sendeforhold (vejrforhold), kan det ske at der ikke bliver afsendt et signal.
  • H. De 3 ikoner til højre, giver forskellige typer af oversigte over vejningerne.

graf-4a

Vejning og målinger
Din vægt giver mange forskellige vejninger. Målingerne bliver foretaget hver 2. time fra kl. 6.00-22.00. Kl 22.15 sendes alle vejninger. Der er utroligt mange oplysninger. Men i det korte og hele forklarer grafikken de forskellige angivelser. Især har man mulighed for at lave kommentar og lave vægtrettelser. Det vil man gøre når der suttes et magasin på. Du skal så kende nettovægten (magasin + rammer) og korrigere herfor. Det gøres under rettet vægt.

graf-5

For hver ugedag er det muligt at gå ind og se på enkelt målingerne. Dobbeltklik på den ønskede dato, hvorefter der kommer enkeltmålinger og grafik op for dagen. Den røde linie viser temperaturen og den grå linie viser luftfugtigheden.

graf-6a

Korrigere for påsætning/aftagning af magasin mm.
Vi er primært interesseret i nektartrækket, hvorfor vi skal rette målingerne når der f.eks. sættes magasin på. I nedenstående eksempel er der sat et tomt træmagasin med rammer på. Det ønsker vi at korrigere for. Her korrigeres med 8,6 kg (nettovægten af magasin og rammer). Jeg kan kun anbefale at du bruger kommentarfeltet, da man efter kort tid ikke kan huske hvorfor korrektionen er lavet. Bemærk at dine korrektioner kommer kun til at stå på din computer. Husk at trykke på FINISHED efter du har lavet rettelsen.

graf-7

Hvis vægt er hvis?
Som sagt downloader programmet alle vejninger fra alle vægte (Vi arbejder på snart at man kun downloader egen vægt). Og alle vægte vil kun stå med et ID-nr. For lettere at kunne overskue vægtene – kan du give dem navne. Bladre du igennem vægtene med pilene, vil der stå Location:  unbekannt eller unkown. Du har mulighed for at
give vægten et bedre navn.

graf-8

Gå ind under VIEW og ned til LOCATION EDIT.

graf-9

Her får du mulighed for at navngive vægten i LOCATION FELTET. Husk at trykke på SAVE CHANGES bagefter. På den måde har du et overblik over alle vægte.

graf-10

Flemming Vejsnæs 13. juni 2008