Honningmeteret – forstå det

Honningmeteret findes på www.stadevægt.dk eller www.mybees.buzz

Se: Hvordan virker honningmeteret: https://youtu.be/t_KCcujhUcE

Find den vægt du har interesse for ved på din computer at zoome ind. Husk at holde din Ctrl tasten ned mens du zoomer. På mobil telefon er det lidt anderledes. Klik på bien og du kommer til stadevægtens grafiske oversigt.

Du kan også gå til søgefeltet og lave en søgning på enten vægten navn eller dens 4cifret ID-kode.

Et andet smart trick er også at du går op i din browsers adressefelt når du som vist på grafikken er på Stenlille vægten. Stenlille vægtens kode er 232V. Så kender du den ønskede vægts ID-nummer, kan du bare sætter nummeret bage på www.mybees.buzz/232V.

Det kan du bruge det til at lave en genvej fra dit skrivebord eller på din mobil telefon. På grafikken har jeg på min mobil link til to stadevægte, nemlig Stenlillevægten og Sorø vægten. Det er de vægte som her stor interesse for mig og giver mig hurtig adgang.

At se på grafikken
Grafikken er simpel. Der er en total vægt oversigt og så er der en daglig vægtændring oversigt. Desuden kan man se temperatur, luftfugtighed og regn, hvis vægten har sådanne målere.

Total vægt graften
Total vægt graften er den graf man ser først. Den står som standard på vægt, men man kan klikke grafter til og fra for Total vægt, udendørstemperatur, yngelleje temperatur, udendørsfugtighed og nedbør. Bemærk at nogle vægte ikke har alle disse muligheder. Især Pedersen vægten har kun udendørs og indendørs temperatur.

Vælg dato interval
Oversigten står standard på de sidste 7 dage, men man kan hurtigt vælge at ville se de sidste 14 dage eller måned. Dette giver hurtige oversigter, men hvis nu f.eks. ønsker at se fra 1 april frem til 1. september, så kan man vælge Avanceret og lave præcis den tidsperiode som man selv ønsker. Bemærk at hvis man vælger et større tidsinterval, så skal man væbne sig med lidt tålmodighed. Graften skal genereres fra et meget stort tal materiale. Prøv at leg lidt med de muligheder der. Man kan ikke ødelægge noget.

Dagændringer
Ved at klikke på dagsændring, får du vægt ændringer fra dag til dag. Det beregnes ved at tage vægten kl. 22.00 og trække fra vægten kl. 22.00 dagen i forvejen. Dette er en meget informativ graf, som viser hvad vægten taber eller tager på. Bemærk, biavlerne er opfordret til at opdatere grafen, når de f.eks. sætter magasin på eller tager honning fra, således at man får den reelle nettovægt. Dette glemmes desværre af og til. Derfor vær kritisk ved især stor vægt øgninger. På nedenstående kan man se en stor øgning i form at snefald på taget.

Fugtighed, temperatur og nedbør
Fugtighed kan dagsaflæses i kasserne i bunden af honningmeteret. På et senere tidspunkt kommer disse data også op som grafer. Bemærk ikke alle vægte har måle enheder for ovenstående.

Tabel oversigt over alle vægte – rapportering
Ved i topmenuen at klikke på RAPPORTERING. Her får man en oversigt over alle stadevægte. Man kan skabe sig et overblik ved at benytte sig af de forskellige sorteringsmuligheder. Prøv at leg med dette værktøj det giver mange gode informationer.